Virtuvės katalogą pagal užsakymą. Kokios yra dažniausios klaidos planuojant virtuvę?

Virtuvės projektavimas yra atsakingas ir sudėtingas procesas, kurį reikėtų patikėti profesionalams. Jei vis dėlto nuspręsite tai daryti patys, jums bus naudinga žinoti, kokios klaidos tokiais atvejais daromos dažniausiai.

  1. Reikiamo lentynų ir stalčių skaičiaus trūkumas. Net jei pirmenybę teikiate minimalizmui, jūsų virtuvėje turėtų būti pakankamai lentynų ir stalčių smulkiems daiktams ir buitinei technikai laikyti. Priešingu atveju pradėsite dėti “būtiniausius daiktus” (indus, stalo įrankius ir kt.) tiesiai ant stalviršio ir valgomojo stalo.
  2. Patogios prieigos prie darbo trikampio trūkumas. Darbo trikampis virtuvės atveju yra šaldytuvo, viryklės ir kriauklės derinys. Būtent šiame trikampyje gaminama didžioji dalis maisto. Jei įmanoma, skirkite ne daugiau kaip 7 m ir ne mažiau kaip 3 m šiai darbo zonai organizuoti. Jums nereikės “bėgioti” aplink trikampį, bet ir nebus per ankšta.
  3. Nepakankamas stalviršio dydis. Nesvarbu, ar kalbame, pavyzdžiui, apie kvarcinius, ar marmurinius stalviršius, darbo erdvė turi būti pakankamai didelė. Jei virtuvėje nėra laisvos vietos, galite įrengti baro stalviršį arba salą.
  4. Taupymas virtuvės prijuostės kokybei ir dizainui. Neretai pasitaiko, kad vietoj prijuostės, pagamintos iš brangių ir kokybiškų medžiagų (pavyzdžiui, stiklo ar plytelių), naudojami paprasti tapetai arba siena tiesiog nudažoma. Tokio netinkamo taupymo rezultatas – remonto poreikis.
  5. Šviesos trūkumas. Virtuvė yra viena iš tų namų patalpų, kur kokybiškas apšvietimas vaidina didžiulį vaidmenį. Nepamirškite, kad čia teks susidurti su karštais indais ir aštriais stalo įrankiais. Rekomenduojama darbo zoną apšviesti (be įprastų lempų) papildoma šviesa. Pavyzdžiui, prožektoriais.
  6. Perdirbimo sistemų atmetimas. Virtuvės atliekomis galima atsikratyti naudojant tinklelius, perdirbimo sistemas ir kitus modernius prietaisus. Šiam klausimui skirkite ypatingą dėmesį. 
  7. Gartraukio nebuvimas. Klaidinga manyti, kad atidarę lango stiklą užtikrinsite švaraus oro antplūdį ir sveiką oro apykaitą. Langas gali būti priverstinio oro gartraukio alternatyva tik tuo atveju, jei buto išplanavimas yra uždaras, o grindų plotas – minimalus.
  8. Netinkamai pasirinkta sala. Virtuvės sala yra naudingas ir funkcionalus priedas. Tačiau žmonės dažnai daro klaidų ją rinkdamiesi. Neteisingas elemento išdėstymas arba per didelis dydis gali sukelti daug nepatogumų, pavyzdžiui, apsunkinti priėjimą prie darbo trikampio.
  9. “Aklas sekimas” mada. Virtuvės dizaine galite atsižvelgti į mados tendencijas. Tačiau neturėtumėte orientuotis tik į jas. Virtuvė yra vieta, kurioje kasdien tenka praleisti daug laiko. Ir ne visada būna taip, kad baldai, kurie nuotraukoje ar paveikslėlyje atrodo labai patogūs ir gražūs, realybėje pasirodys tokie pat funkcionalūs ir patrauklūs.
  10. Specialistų pagalbos atsisakymas. Teoriškai virtuvę suprojektuoti arba rasti variantą virtuvės kataloge galite ir patys. Tačiau praktiškai vis tiek neapsieisite be specialistų pagalbos. Tie sprendimai, kurie priimami be specialistų patarimų, virsta perdarymu, laiko, pinigų ir pastangų švaistymu. Neretai pasitaiko, kad visą projektą tenka perdaryti iš naujo.

UAB “Baldų arsenalas” nestandartinių virtuvių katalogas

Jau kelis dešimtmečius UAB “Baldų arsenalas” specializuojasi pagal užsakymą gaminant nestandartinius baldus. Todėl geriausiai galime jums suprojektuoti, pagaminti ir sumontuoti virtuvės baldus. Kai kurių mūsų gaminių katalogą rasite mūsų svetainėje, kurioje taip pat galite pateikti baldų gamybos užsakymą. Taip pat galite paskambinti mums telefonu +370 637 66669.