UAB “Baldų arsenalas” virtuvės baldų katalogas. Pagrindinės virtuvės organizavimo sritys, į kurias atsižvelgiama projektuojant komplektus.

Patogumas kiekvieną dieną – tai paprasčiausias puikiai įrengtos virtuvės apibrėžimas. Šį patogumą lemia daugybė veiksnių. Virtuvės komplektai turėtų užtikrinti penkių zonų, lemiančių kasdienį veiklos ritmą, sukūrimą 

  • maisto ruošimo zona;
  • maisto gaminimo zona;
  • kriauklės zona
  • įrangos laikymo zona;
  • maisto ir maisto produktų laikymo zona.

Taip pat yra atskira valgymo zona.

Paruošimo zona yra pagrindinė darbo vieta virtuvėje. Ją patartina įrengti tarp maisto ruošimo zonos ir kriauklės. Čia laikomi virtuvės ir pagalbiniai prietaisai, smulkūs prietaisai ir virtuvės kombainai, dubenys ir puodai, taip pat prieskoniai ir aliejai. Šioje zonoje turi būti pakankamai erdvės, kad būtų patogu gaminti maistą, todėl paviršiuje neturėtų būti nereikalingų daiktų ir jis turėtų būti gerai apšviestas. Rekomenduojamas paviršiaus plotis yra ne mažesnis kaip 90 cm.

Virimo zona – apima viryklę ir orkaitę, ventiliaciją, mikrobangų krosnelę, daugiafunkcinę viryklę ir maisto gaminimo reikmenis (keptuves, puodus ir kt.). Čia taip pat turėtų būti laikomi kepimo reikmenys ir puodynės. Jei vietos pakanka, rekomenduojama orkaitę ir mikrobangų krosnelę statyti akių lygyje. Virtuvės spintelės šioje zonoje turėtų būti suprojektuotos taip, kad galėtumėte vadovautis principu: kuo reikalingesnis prietaisas, tuo arčiau jis turėtų būti. Daiktus, kuriuos naudojate dažniau, dėkite vidutiniame aukštyje, o retai naudojamus – į žemiausius stalčius ir aukščiausias lentynas.

Kriauklė. Spintelėje po kriaukle patartina pastatyti šiukšlių dėžę ir įvairias virtuvėje naudojamas valymo priemones bei buitinę chemiją. Labai dažnai ji naudojama ne iki galo ir neracionaliai. Tačiau yra daugybė sprendimų, kaip organizuoti saugojimą šioje spintelėje. Tai gali būti laikikliai ant durelių, stalčių sistema, vidinės pertvaros ir kiti organizatoriai.  

Indų laikymo erdvė skirta indams, stalo įrankiams ir kitiems daiktams laikyti. Čia laikoma maždaug trečdalis visų virtuvėje esančių daiktų. 

Maisto laikymo zonoje yra ir spintelės maistui laikyti, ir šaldytuvas bei šaldiklis. Čia taip pat laikomi grūdai, konservai, šaldyti maisto produktai, arbata, kava ir duona bei kiti maisto produktai. Rekomenduojama iš anksto apskaičiuoti, kiek maisto produktų naudojate arba planuojate laikyti, kad projektuojant virtuvę būtų numatyta pakankamai vietos šiam tikslui.  

Taigi, virtuvė, suprojektuota atsižvelgiant į minėtus principus, savininkus džiugins neabejotinais privalumais: efektyvumu, patogumu ir reikalingų daiktų pasiekiamumu, minimaliu atstumu ir gerai apgalvota laikymo sistema.

Virtuvės baldų užsakymas iš UAB “Baldų arsenalas”.

Kad virtuvė atrodytų tobulai ir harmoningai, reikia kokybiško dizaino projekto, atsakingo gamintojo ir jūsų fantazijos. UAB “Baldų arsenalas” galės įgyvendinti jūsų norus. Kviečiame susipažinti su kai kuriais mūsų įgyvendintais virtuvių projektais mūsų interneto svetainėje. Virtuvės baldus užsakyti patogu naudojantis svetainėje esančia forma arba paskambinus kontaktiniu telefonu.